Naziv ideje: Hemo-Clearance

Avtor: Tjaša Marciuš, Tina Bratkovič Kregar, Matej Čoper, Špela Klanšek, Peter Lovis, Andrej Bombek
Dejavnost: Proizvodnja medicinskih instrumentov, naprav in pripomočkov Država: Slovenia Datum vpisa: 22.03.2016
Prenesi predstavitev
Prenesi poslovni načrt

Povzetek

Z rednimi pregledi krvne slike, do izboljšanja splošnega zdravja!

#‎HemoClear‬ je pripomoček, s katerim uporabniki sami preverijo krvno sliko. Postopek je zelo preprost, rezultate krvne slike pa prejmejo na mobilno aplikacijo v samo 5ih minutah. Aplikacija nudi vpogled tudi v pretekle rezultate krvnih slik, izvid in vrednosti interpretira ter ponuja priporočila o izboljšanju zdravja ter odstopajočih vrednosti.

Hemo-Clearance je izredno preprost za uporabo!

 


Primeren je za vse generacije, za vse zaposlene in aktivne ljudi, ki se zavedajo da je zdravje naše največje bogastvo. Za vse ki nimajo časa za obiske laboratorijev, ki morajo vzeti dopust da na preglede spremijo svoje otroke/starše in vse ki se zavedajo, da je preventiva boljša kot kurativa.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemo-Clearance uporabniku omogoča prihranek časa in denarja, preventivne kontrole za zgodnje odkrivanje kroničnih in hujših bolezenskih znakov, jasno razumljive in interpretirane rezultate ter predloge za izboljšave odstopajočih vrednosti in zdravja. S tem ko boste pregled krvi opravili v udobju svojega doma se boste izognili prenosu okužb in bakterij v zdravstvenih ustanovah, z rednimi kontrolami pa poskrbeli za boljše, aktivnejše in vitalnejše življenje.

Primerno za profesionalne športnike, ki lahko z redno kontrolo krvne slike ter njenim izboljšanjem, vidno optimizirajo svoje športne rezultate.

 

Z uporabo Hemo-Cleara boste pripomogli tudi k zmanjšanju stroškov zdravstva ter ekološkemu ohranjanju narave, saj vsak laboratorij dnevno opravi vsaj 500 odvzemov krvi in s tem proizvede približno 15 kg sanitetnih odpadkov ter zavrže 100 litrov odpadne krvi na dan.

PREPROSTO ZA UPORABO, EVERYONE CAN DO IT!!

 

 

 

Opis projekta (produkta, storitve)

 Hemo-Clearance je projekt, ki je  nastal na pobudo 5ih študentov Fakultete za Management. Poslanstvo podjetja je omogočiti zdravo in boljše življenje vseh, od otrok do starostnikov. To bomo v prvi vrsti dosegli s tem, da razširimo glas o izdelku, zberemo številčno skupnost podpornikov in nato izvedemo kampanjo množičnega financiranja, kjer bo zastavljeni cilj 50.000$. S pridobljeno podporo in zagonskim kapitalom, pa bomo izdelek lahko ponudili na trgu. Naše ciljno tržišče so Združene države Amerike, saj imajo tam največji problem s samoplačniškim zdravstvom. Izdelek bo na voljo tudi v Sloveniji, našim podpornikom pa bo v predprodaji ponujen po  ekskluzivni, znižani ceni. Bazirano na analizi ciljnih trgov, preračuna stroškov in tržnih raziskav, v prvem letu predvidevamo 140.000€ prihodkov od prodaje, v naslednjih letih pa 7% rast.

Kje/zakaj rabimo pomoč (denar, znanje, drugi resursi)

 Zbiramo vašo podporo, všečke, komentarje... za ustvarjanje skupnosti pripadnikov Hemo-Clearance projekta.

Odločili smo se, da bo naš naslednji korak Kickstarter kampanja, s katero bomo v prvi vrsti analizirali ameriško tržišče ,saj bomo s pomočjo odzivov na kickstarter kampanji najlažje izmerili zanimanje v ZDA za naš proizvod. Drug razlog pa je zbiranje zagonskega kapitala ter promocija izdelka. Pred Kickstarter kampanjo pa potrebujemo vašo pomoč.

Potrebujemo vašo podporo, všečke, delitev ideje o izdelku...predvsem pa mnenja, komentarje in ideje o možnih izboljšavah, dopolnitvah in dodatnih funkcijah izdelka, saj želimo na koncu na trg ponuditi natanko to, kar si naši uporabniki zaslužijo in želijo. Zato potrebujemo vašo podporo in vaše sodelovanje pri projektu, da skupaj pripomoremo k bolj zdravemu, aktivnejšemu, vitalnejšemu in čistejšemu svetu.

O nas (Team)

 Za revolucionarnim Hemo-Clearance projektom, stoji ekipa 5ih nadobudnih, vztrajnih in inovativnih mladih podjetnikov/študentov Fakultete za Management.

Ekipo sestavljajo:

 - Vodja in PR: Tjaša Marciuš 

  - Marketing manager: Matej Čoper  

  Design manager: Špela Klanšek  

 

 

 

 

 

 

  Manager trženja in računovodstva: Peter Lovis   

 

 

 

 

 - tehnolog: Andrej Bombek

 

 

 

 

 

 

 Komentarji

 • Grega Bolta 24.03.2016 13:57

  Super:) želim  vam vso srečo pri projektu :)

 • Tjaša Marciuš 24.03.2016 07:02 Gospod Grega, zahvaljujemo se za pohvalo nasega projekta in ideje. Kot ste ze sami pravilno ugotovili je zunanji izgled izdelka zares identicen merilcu sladkirja v krvi ki je ze na trgu. Toda Hemo-Clear je merilec celotne krvne slike, s popolnoma drugacno tehnologijo a enakim nacinom odvzema vzorca krvi, tako da se od merilnika za sladkor kljub vizualno identicnemu izgledu bistveno razlikuje. Vsec pa nam je, da ste izrazili zeljo po drugacnem dizajnu, na cemer bomi v prihodnje tudi delali, saj je nas cilj zadovoljiti uporabnikove potrebe. Hvala
 • Grega Bolta 24.03.2016 02:04 WoW, oldična ideja mi je zelo ušeč :) ni mi pa ušeč, da polovica videa vsebuje slike izdelka, ki ni vaš http://www.onetouch.com/verioflex. Dajte no, vsaj narišite svoj prototip, če že 3D modela nemorete ustvariti. Ubistvu video lepo opiše izdelek vendar mislim, da je zelo slab pitch.
 • Mitja Ruzzier 23.03.2016 16:18 Super izdelek! Komaj cakam da pride na trg.
 • Tjaša Marciuš 23.03.2016 15:13

  Pozdravljeni gospod Mitja, zahvaljujemo se vam za vprašanje. Hemo-Clear bo v  osnovi uporabnikom nudil preiskave, ki spadajo v osnovno krvno sliko. Analizo Levkocitov, Eritrocitov, Hemoglobina, Hematokrita, trombocitov, K-MCV, K-MCH, K-MCHC, K-RDW in K-MPV. Kar je pri tem še pomembnejše je, da bo aplikacija uporabnikom izvide interpretirala in predlagala načine s katerimi lahko odstopajoče vrednosti izboljšajo. V nadaljevanju pa bomo našemu proizvodu dodajali tudi druge preiskave, kot so merjenje holesterola, alkohola, sladkorja...v krvi, glede na potrebe in želje uporabnikov, ki jih bomo zaznali na trgu. Upamo, da smo z odgovorom odgovorili na vaše vprašanje, za več informacij pa nas sledite tudi na uradni Facebook strani Hemo-Clearance FB. Lep pozdrav Hemo-Clear team.

 • Mitja Ruzzier 23.03.2016 13:50 kakšne preglede krvi omogoča?
 • Matej Čoper 22.03.2016 19:58

  Tako je, dopoldneva v laboratoriju nihče ne mara. Namesto v laboratorij ste vabljeni preizkusiti naš izdelek. Hvala za podporo!

 • Jan Žonta 22.03.2016 19:50

  Super izdelek! Komaj čakam, da pride na trg, ker se mi ne da zapravljati celo dopoldne samo v laboratoriju!

 • Tjaša Marciuš 22.03.2016 19:42 Hvala, gospod Iztok. Naši cenjeni podporniki ga boste imeli čast tudi preizkusiti v predprodaji. Lep pozdrav, Hemo-Clearance team.
 • Tjaša Marciuš 22.03.2016 19:40

  Gospa Bojana, zelo nas veseli vaše navdušenje, saj je to tudi naš cilj. Osebno se bom angažirala, da boste kot ena naših prvih podpornikov med prvimi izvedela za lansiranje izdelka na trg in ga imela čast tudi preizkusiti. Hvala in lep pozdrav.

 • Iztok Mihelič 22.03.2016 19:30

  Odlična ideja. Se vidi, da na mladih svet stoji. Take rabimo. Želim vam veliko uspehov in da bo izdelek čim prej na voljo.

 • Bojana Istenič 22.03.2016 19:28

  Kot predstavnica malo starejše populacije sem vesela prihoda tega izdelka saj mi bo zelo prav prišel. Želim vam veliko uspehov in čimprejšnje lansiranje izdelka.

 • Tjaša Marciuš 22.03.2016 18:37 Gospod Gorazd, zelo cenimo vsako podporo naših uporabnikov, saj je njihovo zdravje in zadovoljstvo naše poslanstvo. HVALA!
 • Tjaša Marciuš 22.03.2016 18:36

  Namena kampanje sta 2. Prvi seveda zbiranje množične podpore pri kateri šteje prav vsak vaš glas/like. Drugi pa zbiranje vaših vprašanj, pomislekov predlogov, izboljšav... želja o izdelku. Ob tem nas zanima kaj od naštetih funkcij bi si še želeli, da bi jih aplikacija oziroma Hemo-Clear merilec ponujali? Morda merjenje holesterola, raven alkohola v krvi, morda merjenje sladkorja...? Bi si želeli, da bi aplikacija omogočala direktno pošiljanje izvida vašemu osebnemu zdravniku?

 • Gorazd Klančišar 22.03.2016 18:29

  Odlična ideja za revolucionaren izdelek! Pohvalno!

  Veliko uspeha želim

 • Tjaša Marciuš 22.03.2016 18:10

  Gospod Miha Istenič, Emanuel Jurcic in Nika Kovačec, Hemo Clear ekipa se vam od srca zahvaljuje za vaše prve tri komentarje podpore in pohvale ter vas nagrajuje z javno zahvalo na naši uradni FB strani #HemoClear  HVALA!

 • Emanuel Jurcic 22.03.2016 18:00

  Odlična ideja! Kar tako naprej.

 • Nika Kovačec 22.03.2016 17:59

  zanimiv projekt, ki ga podpiram in bi imela tak izdelek doma, da lahko sama preverjam svoje zdravje.

 • Miha Istenič 22.03.2016 17:52

  Dobro zamišljen projekt. Podpiram projekte, kjer si lahko sam pomagam do boljšega zdravja.