Naziv ideje: VITECO

Avtor: Vita Dobravc, Doris Gomezelj, Katarina Bensa, Ajra Luznik, Karin Kresal, Tjasa Gagliano
Dejavnost: Država: Slovenia Datum vpisa: 09.04.2019

Opis projekta (produkta, storitve)

 

ZGODBA NAŠEGA PODJETJA

V roku zadnjih 10 let smo opazili, da je vse več ljudi, ki jim zdrav način življenja pomeni vse več. Zlasti v današnji dobi opažamo, da se vedno več ljudi pritožuje nad raznoraznimi problemi ob zaužitju laktoze ali glutena, poleg tega pa problem predstavljata tudi razmah vegeterijanstva in veganstva. V celotni državi pa opažamo, da je premalo restavracij oz. hitro dostopnih obrokov, ki bi tem ljudem omogočile lažje prehranjevanje. Zato smo se v skupini 5 deklet odločili, da bi same odprle fastfood restavracijo, ki bi ponujala zdravo hrano (solate, zdrave zajtrke, jedi brez glutena in laktoze…). Za razliko od ostalih prodajaln bi naše podjetje delovalo v smeri zerowaste. S tem bi pripomogli tudi k ohranjanju narave. Ponujale bi dnevno svežo ponudbo in jo prilagajale sezonskemu času.

Kje/zakaj rabimo pomoč (denar, znanje, drugi resursi)

Pomoč bi potrebovale že takoj na začetku in sicer pri pridobitvi sredstev za financiranje. Zato bi se odločile za dolžniško financiranje in sicer bi dvignile kredit v višini 200,000 eur. Potrebovale bi tudi prostor, najverjetneje bi ga vzele v najem predvidevamo, da bi ta strošek predstavljal cca.2000 na mesec. Za pripravo kakovostnih in zdravih obrokov bi potrebovali tudi izkušene kuharje, te bi poiskali s pomočjo platforme Flexyteam. Objavile bi oglas, da iščemo kuharje, ki so izkušeni v pripravi zdravih obrokov ... Potrbovali bi tudi računovodski servis, ki bi skrbel za naše finance.Zaposlile bi tudi diatetike, ki bi pomagali pri pripravi menuja, zato da ne pride do kakšnih alergijskih reakcij. Opremo bi kupile rabljeno. Za opremo bi potrebovale okoli 35,000,00 eur. Potrebovale bi tudi znanja zunanjih podjetnikov, ki se ukvarjajo s tovrstnim poslom  (gostinstvo).

 

Tveganja in izzivi realizacije (Risks and challenges)

Največje tveganje predstavlja postavitev same restavracije in seveda uspeh, ki je odvisen od poslovanja le-te. Predvidevamo, da na začetku bi poslovali v minusu sčasoma pa bi prišle na zeleno vejo. Izziv bi nam predstavljalo tudi iskanje ustreznega prostora in opreme ter kadra. Na začetku bi delale lahko tudi same v primeru, da se ne najde takoj ustrezni kader. Tveganje bi predstavljalo tudi to, da bi našli lokalne dobavitelje, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami. Največji izziv bi nam predstavljala tudi uveljavitev blagovne znamke Viteco. 

Časovnica izvedbe (Timeline)

Približno eno leto bi iskale ugodni poslovni kredit. Potem bi nadaljevalje z iskanjem prostora in opreme, iskale bi tudi ustrezne lokalne dobavitelje in zunanje izvajalce (električar, vodovodar,gradbeni delavci...). Kasneje bi zaposlile ustrezni kader in se posvetile promociji blagovne znamke. Enkrat ko bi odprle našo prodajalno bi se posvetile tudi izdelavi menujev in pripravi zdravih jedi. Vsak mesec bi pisale nov jedilnik s pomočjo dietetika. Po približno enem letu bi preverile stanje financ in če bi bilo potrebno bi spremenile kaj v našem poslovnem modelu oz. načinu poslovanja, če bi ugotovile, da smo kot podjetje preveč potrošne.

O nas (Team)

V skupini smo si nekako razdelile vloge in sicer za vodjo financ in nabave ter marketing smo izbrale Vito Dobravc. Za prepoznavnost, promocijo in blagovno znamko bosta poskrbeli Tjaša Gagliano in Katarina Bensa. Karin Kresal bo izbirala ustrezen kader in nadzorovala zaposlene in službo na terenu. Ajra Luznik pa bo v povezavi z diatetikom skrbela za menuje in pripravo obrokov. Vse skupaj bomo v  neprestanem kontaktu saj menimo, da morejo biti področja dela med seboj usklajena za pridobitev najboljših možnih rezultatov. Tako bi se dobivale enkrat na teden na jutranjem sestanku vsak drugi ponedeljek v mesecu na seji, ki bi potekala tudi v stiku z našimi zaposlenimi. Upoštevale bi tudi njihovo mnenje, saj smo mnenja, da podjetje ki posluje brez zadovoljstva svojih zaposlenih ni uspešno podjetje. Trudile bi se zagotoviti kar se da ugodne pogoje dela in skladno s tem tudi pričakovale določene rezultate. V podjetju bi se trudile vzdrževati prijazne in strokovne odnose.Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja